Op Drift

Op Drift (8+)


In Zaligkerke, een klein stadje aan zee, klimt een steile laan hoog boven op een klif.

In de Eindelooslaan staat maar één huis. Daar woont Elly met haar twee broers, haar vader, moeder en tante.

Na jaren van rust start naast hun huis de bouw van een groot hotel. Tijdens de graafwerken scheurt een stuk rots, met daarop hun huis, van de klif...


Op Drift is een verhaal over een hechte familie die een grensverleggend avontuur beleeft. Elly neemt je mee naar een wereld van vrolijkheid en melancholie. Haar blik op de zee, het land en het leven maken van Op Drift een hartverwarmende voorstelling.


In haar gekende aanstekelijke en expressieve stijl speelt, vertolkt en wordt Reinhilde van Driel Op Drift. Met haar eigen vertelling over de avonturen van Elly en haar familie neemt ze je mee op een fantasierijke, spannende reis.

Maar evengoed laat ze je met haar verhaal voelen dat het niet altijd een pretje is om op drift te zijn. Naast het enthousiasme in haar spel is er ook tijd voor verstilling en mijmering. Want al wordt het hele verhaal verteld door de ogen van de 11-jarige Elly, de echte hoofdrol is weggelegd voor ‘het huis’. Elly’s huis heeft een ziel, karakter en het ademt. Het leeft en reist mee doorheen het hele familieverhaal.

Alles wordt versterkt en onderstreept door intimistische muziek van Piet Slangen en een sobere, esthetische vorm die de verbeelding van de kinderen extra prikkelt.

spel en tekst   Reinhilde Van Driel

muziek   Piet Slangen

coaching en vormgeving   Dirk De Keyzer

productie   Kollektief D&A


voor iedereen vanaf 8 jaar

De voorstelling is een bewerking van het boek Op Drift van Reinhilde Van Driel dat is verschenen bij Davidsfonds/infodok (WPG).


Reinhilde's debuut Op Drift (Davidsfonds - infodok) is een theatervoorstelling en een auteurslezing. De theatervoorstelling kan op school of in een zaal met technische voorzieningen. Bij de auteurslezing is er een gesprek en een deel van de voorstelling.

 

Je kan een subsidie verkrijgen via www.auteurslezingen.be

© Reinhilde Van Driel / Op Drift uitgegeven bij Davidsfonds/ Infodok (WPG) 2017

ISBN 978 90 5908 847 4

© Copyright. All Rights Reserved.