de Krekel en de Mier


de Krekel en de Mier   (6+)


Met meer dan 20 jaar ervaring en frisse goesting herschrijven wij deze 17deeeuwse klassieker.

We stoppen de fabel van de Krekel en de Mier in een frisse jas. Het beeld van de ‘ijverige mier’ (de hardwerkende mens) tegenover de ‘luie krekel’ (de romantische kunstenaar) is natuurlijk een cliché. Het is 2500 jaar oud maar het trotseerde de eeuwen. Van Aisopos over de La Fontaine naar vandaag.

De fabel van de Krekel en de Mier heeft nog niets aan actualiteit ingeboet. Met Kollektief D&A laten we er ons graag door inspireren. Het verhaal vertelt veel over hoe er naar de dingen wordt gekeken. Iets wat niet meteen opbrengt, wordt vaak weggezet als nutteloos of waardeloos. Brengt kunst wel iets op?

 

alles van waarde is weerloos

Lucebert (1924 - 1994) uit het gedicht 'De zeer oude zingt'Bij ons wordt de Krekel en de Mier een origineel, kleurrijk, veelzijdig, muzikaal en ontroerend verhaal.

Mier heeft het druk. Ze runt een naaimachineatelier en dat helemaal in haar eentje. Ze maakt dekens voor de dieren in het bos en met de winter voor de deur vliegen de bestellingen binnen… druk, druk druk! Tijd voor rust of plezier heeft Mier niet. Voor haar mag het alle dagen regenen. Of de zon nu schijnt of niet, het maakt haar niet uit, ze komt toch de deur niet uit. Zoiets als de seizoenen gaan volledig aan haar voorbij.

 

Krekel daarentegen is verzot op de zomer, die is voor haar liefst zo lang mogelijk. Haar beroep is kunstenaar. Ze vermaakt de mensen met verhalen, een muziekje, truukjes, een lied of een dansje. Ze plukt de dag en neemt hem zoals hij komt, zorgen zijn voor morgen. Het is haar allergrootste droom om op te treden op het ‘grote podium’ van een theaterzaal. Vandaag is het eindelijk zover!

 

Maar dan gooit Mier ‘roet in het eten’...wie leeft van kunst gaat door voor gek

vaak lijdt hij honger en gebrek


Jean de la Fontaine (1621-1695)


met


Jolijn Antonissen en Reinhilde Van Driel


tekst, regie en scenografie

Dirk De Keyzer


muziek

Piet Slangen


productie

Kollektief D&A

voor iedereen vanaf 6 jaar

de krekel en de Mier

2018 - 2019

 

april 2019
do 25

CC De Stroming

Evergem-Sleidinge

10u - 13u45

vr 26

CC De Stroming

Evergem-Sleidinge

10u

di 30

CC Dd Schakel

Waregem

10u - 14u


mei
do 2

CC De Mol

Lier

13u30

vr 3

CC De Mol

Lier

10u - 13u30

ma 13

CC

Brasschaat

14u

di 14

CC

Brasschaat

10u30 - 14u

ma 27

CC De Werft

Geel

13u45

di 28

CC De Werft

Geel

13u45


juni

zo 2

Arca

Gent

15u

ma 3

Arca

Gent

10u - 14u

di 4

CC Den Blank

Overijse

14u

© Copyright. All Rights Reserved.